Loftventilator

Loftventilator

Loft ventilator

Er du på jagt efter en loft ventilator til soveværelset? Eller måske stuen? En loft ventilator er en fantastisk opfindelse, da den enten meget stille eller helt lydløst kan give dig god ventilation og cirkulation i et rum, hvor luften ellers står stille, og du derfor ikke har lyst til at opholde dig i længere tid ad gangen. Når loftventilatoren sættes i gang, vil luften hurtigt føles langt mere behagelig, da cirkulationen sikrer, at der trækkes luft ind fra de omkringliggende rum.

Men da der findes så mange loftventilatorer på markedet, er det bestemt ikke nemt at vælge én bestemt. Alene her på siden kan du finde mange forskellige loft ventilatorer, som varierer i størrelse og muligheder for tekniske løsninger. Det vigtigste er og bliver dog, at du får valgt en luftventilator, som passer til det rum, du skal bruge den i, samt de behov du har.

Vi er ret sikre på, at du finder den helt rette her på siden, da vi har sørget for at have så varieret et udvalg som muligt af både populære loft ventilatorer såvel som billige loftventilatorer. Chancen for at du finder en, er derfor rigtig god.

Det skal du være opmærksom på, inden du køber en loft ventilator

En loft ventilator er fantastisk, da den ikke kun køler dit hjem om sommeren, og hjælper dig med at holde de høje temperaturer ud. Den kan nemlig også hjælpe dig om efteråret og vinteren, da den kan omdirigere den varme luft, der søger op mod loftet, ned mod gulvet igen. Det giver dig ikke kun et varmere hjem, men kan også hjælpe på din varmeregning.

For at finde den helt rette loft ventilator er der nogle ting, du bør være opmærksom på og overveje. Overvejelserne sikrer, at du får den rette med dig hjem første gang, og at du derfor ikke behøver supplere den med en anden eller helt skifte den ud.

Hvor skal den være?

Først og fremmest skal du vælge din nye loft ventilator efter, hvor den skal være. For størrelsen på rummet har en stor betydning for, hvilken model du skal købe.

Hvor stor skal den være?

Når du skal vælge en loft ventilator, bør du vælge den efter størrelsen på det pågældende rum. Langt de fleste ventilatorer har oplyst dette i deres produktbeskrivelse. Der er nemlig stor forskel på, hvor store rum de effektivt kan ventilere.

Skal den være med belysning?

Hvis den skal være i dit soveværelse, og du kun har én strømafbryder i loftet, kan det ved første øjekast synes som et problem. Men det er det ikke, da der også findes loft ventilatorer med indbygget lys. Overvej derfor, om det er en nødvendighed. Lyset vil naturligvis kunne styres med en fjernbetjening, så du ikke skal nå loftet hver gang, du har brug for lys i værelset.

Skal den være med fjernbetjening?

Der er så mange muligheder i dag. Så overvej nøje om du tænker, det kunne være rart at kunne styre ventilatoren med en fjernbetjening fra sofaen eller sengen, så du ikke behøver rejse dig for at trykke på afbryderen. Det kan være rart, hvis det bliver for køligt om natten at have den tændt, og du derfor gerne hurtigt vil have den slukket.

Skal den have specialfunktioner?

Som med så meget andet elektronik kan man også få en loft ventilator med ekstra eller specialfunktioner. Er der derfor noget ekstra, du godt kunne tænke dig? Måske at den selv kan regulere, at den ikke blæser for meget eller for hårdt? Tjek udvalget ud ovenfor og se, hvad du alt kan få af specialfunktioner.

Skal den være lydløs?

Det er ikke alle loft ventilatorer, der er lydløse i brug. Skal den derfor være i soveværelset, bør du kraftigt overveje en lydløs loft ventilator. Lyde om natten påvirker din søvn og stressniveau meget mere, end du regner med. Derfor er det vigtigt, at den er helt stille og eventuelt kan slukke selv i løbet af natten.

Antallet af hastighedsniveauer 

Loft ventilatorer kommer med et forskelligt antal af hastigheder. Overvej derfor, om du har brug for en, der kan indstilles til flere niveauer, eller om det er nok med en enkelt hastighed.

Hvilken loft ventilator er bedst i test?

Der er som sagt rigtig mange forskellige loft ventilatorer på markedet, hvoraf rigtig mange af dem faktisk er meget gode. Netop derfor er det rigtig svært at komme med et svar på, hvad der er den bedste i test.

For det handler ikke kun om, hvilken loft ventilator der har flest hastigheder, indbyggede funktioner eller noget helt tredje. Valget afhænger nemlig også af, hvad du synes, der er vigtigt ved en loft ventilator, og hvad der derfor gør den god. Det kan vi naturligvis ikke vide.

Dog har vi samlet nogle af de mest populære, og vel dermed også nogle af de bedste, loft ventilatorer her på siden. Vi er derfor sikre på, at en eller flere af dem godt ville kunne vinde en bedst i test.

Er det muligt at finde en billig loft ventilator?

Prisniveauet for en loft ventilator er meget forskellig. De fås fra alt mellem 300 kroner og på den anden side af 2.000 kroner afhængigt af, hvor mange funktioner den har. Det er derfor muligt at finde en billig loft ventilator, som effektivt kan hjælpe dig med at køle rummet ned om sommeren eller give dig luft, når du skal sove.

Når du vælger en billig loft ventilator, skal du dog blot være opmærksom på, at den ikke vil være lige så god og effektiv i brug som en, der koster en god slat mere og derfor måske har flere hastigheder, indbygget fugtstyring, lys og hvad der ellers er af smarte funktioner. Det skal du naturligvis gøre op med dig selv, om du kan være tilfreds med både nu og over længere tid. Der er i hvert fald ingen grund til at spare, hvis du ved, at du kommer til at bruge den rigtig meget – for så skal den jo gerne kunne opfylde dine behov.

Få et godt indeklima med en ventilator på badeværelset

Når nu du allerede er i gang med at se på loft ventilator, kan du også lige så godt se på, om du trænger til en ny ventilator på badeværelset. For med en god ventilator i dit badeværelse kan du få et ret godt og lækkert indeklima, som er behageligt at opholde sig i. Er det en fugtstyret ventilator, er det endnu bedre, da et dårligt indeklima som regel skyldes alt for meget fugt i boligen. Dette kommer primært fra badeværelset, som fyldes med damp og dermed fugt, når der bliver badet.

Med en ventilator på badeværelset bliver den fugtige luft ventileret væk og bliver erstattet af ny og frisk luft, som skaber et perfekt indeklima. Sådan en kan du naturligvis finde her på siden i forskellige varianter, så du kan vælge netop den, der passer til dit badeværelse.

Montering af ventilator i loft – hvordan gør man?

Der er meget stor forskel på, hvordan man monterer en ventilator i loftet. Forskellen er især stor på en loft ventilator, der blot skal fordele luften og på en fugtstyret ventilator, som også skal trække fugt ud af luften – for denne kræver både installation af rør og elektriske dele, som en autoriseret elektriker skal tage sig af.

For at komme bedst muligt i mål med montering af ventilator i loft, er det derfor bedst, hvis du sætter dig nøje ind i den medfølgende brugsanvisning. Heri er det også beskrevet, hvordan du monterer den bedst muligt.

Vi ville gerne komme med en udførlig guide til, hvordan du gør det. Men da der er så stor forskel på ventilatorer, og hvad de kan, er det ikke muligt at komme nærmere. Du kan dog altid spørge din lokale elektriker eller en i familien, som er god til at installere og montere.

Køb en loft ventilator i dag

Er du klar til at blive luftet igennem på en varm sommerdag? Eller glæder du dig allerede nu til at komme til at sove ekstra godt? Så er der ikke andet for, end at du selvfølgelig skal klikke dig igennem vores udvalg ovenfor og finde en loft ventilator, der kan give dig den luft og varmefordeling, du har brug for.

På siden finder du:

  • Fugtstyret ventilator
  • Ventilator til badeværelse
  • Ventilator til loft
  • Ventilator til soveværelse
  • Loft ventilator med lys

… Og mange andre forskellige typer af loft ventilatorer, som vi nøje har samlet sammen. Når du klikker dig videre ind på en af vores loft ventilatorer, kan du læse mere om specifikationer, hvor stort et rum den er egnet til og meget andet information, der er særdeles vigtigt at vide, inden man køber. Du kommer derfor med garanti herfra med den bedste loft ventilator.

Vi ønsker dig en rigtig god jagt på den bedste loft ventilator for dig og håber, at du opnår et meget bedre indeklima i din bolig, at du ikke får en sauna i stuen om sommeren, og at du igen kommer til at sove rigtig godt selv på de varmeste nætter om sommeren.

Viser 1–28 af 121 resultater